CIORBA DE MIEL, RETETA ORIGINALA


Ingrediente:
  • 600 grame carne de miel cu os (gât, coaste, piept)
  • măruntaie de miel
  • 1 legătură ceapă verde
  • 100 g morcovi, 100 g pastranac și pătrunjel rădăcină
  • 1 țelină
  • 50 grame unt
  • 500 ml borș
  • 200 ml smântâna
  • 1 gălbenuș de ou

Modul de preparare ciorba de miel traditionala

Carnea se spăla bine, se tăie bucăți și se pune la fiert în apa cu sare sau cu delicat. După ce se strânge bine spumă se adaugă ceapă verde tăiată mărunt, după care se se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă.
Rădăcinoasele se tăie cubulețe, se călesc puțin în unt și se adaugă în oală cu carne.Se lasă totul la fiert, până când carnea se înmoaie. Carnea și măruntaiele se scot din ciorbă, se scoate carnea de pe os, măruntaiele se tăie cubulețe și apoi se pun la loc în ciorbă. Se adaugă borșul, se lasă să dea în clocot și se drege cu gălbenuș și smântâna. Ciorba de miel traditionala e gata!     


Poftă bună!                         

Comentarii

Postări populare

Vrei o vacanta de vis? Acum e momentul!

tenerifebyhost.com
dyfashion.ro