CIORBA RADAUTEANA, RETETA ORIGINALA
- 1 pui intreg de cca. 1,2 - 1,5 kg (sau piese cu piele si os)
- 4 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 2 radacini de pastarnac
- 1 telina mica
- 1-2 cepe
- 1 ardei sau gogosar
- 3-4 lingurite sare (puneti 3 si mai vedeti)
- 1 lingurita piper boabe
- 4-5 galbenusuri foarte proaspete
- 500 g smantana fermentata cu min 20% grasime
- 50 g faina (2 linguri bune)
- 4-6 catei de usturoi zdrobiti fin de tot (in mojar sau cu latul cutitului)
- otet dupa gust (se poate pune si direct in farfurie)
Mod de preparare
Modul de preparare este unul foarte simplu.
Se pune carnea la fiert impreuna cu legumele tocate marunt (in afara de mocov). Morcovul de sa prin rindea si se pune la prajit intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Se ameasteca des ca sa nu sa se arda. Cand carnea si legumele au fiert se adauga si morcovul prajit. Punem sarea si piperul in cratita peste ciorba.
Separat, intr-un castronas frecam galbenusurile cu smantana si faina, peste care apoi adaugam putina zeama din cratita. Cand compozitia este una lichida se adauga peste ciorba , amestecand usor.
Usturoiul, de obicei eu il pun sau la final sau chiar inainte de a lua ciorba de pe foc. Otetul dupa preferinta, se pune sau in cratita sau cand se serveste ciorba.
Ce nu am specificat in ingrediente, sunt verdeturile, adica patrunjelul si leusteanul frunze, de obicei se pun la dorinta. Personal iubesc ciorba cu mult leusean.
Va doresc Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu