Paste cu ton si lamaie
Ingrediente:
- 200 g paste format lung (spaghetti, bucatini, tagliatelle etc)
- 1 conserva ton bucati Lotka in suc propriu (160g)
- 2 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- ¼ lingurita mica ardei chili uscati sfaramati
- 1 lingura rasa patrunjel proaspat tocat
- 1 lamaie medie (doar sucul)
- 1 lingurita sare
- parmezan ras
Paste cu ton si lamaie – Mod de preparare
- Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si pastele. Fierbem pastele , conform instructiunilor de pe cutie.
- In timp ce pastele fierb, punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam 2 catei de usturoi, in coaja, usor zdrobiti. Ii sotam, pe foc mic, cca 1 minut apoi ii scoatem din tigaie.
- Adaugam tonul bucati scurs bine, amestecam cca 30 de secunde pe foc mic, apoi punem in tigaie cca 100 ml din apa in care fierb pastele, sucul de lamaie si ardeiul chili.
- Fierbem pe foc mic cca 2 minute, apoi adaugam pastele fierte , scurse, si patrunjelul proaspat tocat.
- Amestecam pe foc mediu, 1 minut, stingem focul si servim pastele cu ton si lamaie imediat. Adaugam in fiecare farfurie parmezan ras dupa gust si, daca doriti, putin ulei de masline.
Pofta mare!
Comentarii
Trimiteți un comentariu