Paste bolognese (paste cu carne tocata)
Imagini pentru paste bolognese
Ingrediente:
250 g carne vită tocată
400 g spaghete
10 felii de şuncă
1 bucată praz
1 morcov
1 ceapă
1 căţel de usturoi
4 linguri ulei
1 conservă roşii întregi
3 linguri bulion
pătrunjel verde tocat
o frunză de dafin
o jumătate de pahar de vin roşu


Mod de preparare:

Se călesc legumele. Ceapa şi usturoiul se pun primele în tigaie, apoi, după ce acestea sunt moi, urmează şunca, pe care e necesar să o tai în bucăţi mici înainte.

Se adauga morcovul tocat mic si prazul şi frunza de dafin, şi lasă-le pe toate câteva minute în tigaie, la foc moderat. Urmează carnea tocată, moment în care este bine să măreşti puterea focului. Carnea trebuie prăjită până când se rumeneşte, iar apoi, trebuie adăugat vinul. Lasă totul la fiert până când volumul sosului se reduce cu aproximativ o treime.

Se fierb pastele.  În timp ce pastele fierb, amestecă de câteva ori în ele, pentru a evita ca acestea să se lipească de oală. Este de preferat ca atunci când scurgi pastele, să nu le pui sub jet de apă rece, ci să le laşi câteva minute la răcit, la temperatura camerei.

Sosul e acum către final – poţi adăuga roşiile şi bulionul, apoi mai laşi câteva minute tigaia pe foc, pentru ca roşiile să tragă un clocot. Alternativ, dacă e pe gustul tău, poţi incorpora în sos şi un pic de parmezan. Înainte să scoţi de pe foc sosul, pune şi pătrunjelul verde.

Sosul se toarnă direct în farfurie, peste pastele fierbinţi. Poţi adăuga sare şi piper, râşnite proaspăt, şi parmezan. Poftă bună la paste bolognese!

Pofta buna!

Comentarii

Postări populare

Vrei o vacanta de vis? Acum e momentul!

tenerifebyhost.com
dyfashion.ro